Nieuwsberichten Haico Bouma

Door de Oakleys het bos weer zien?

Door de Oakleys het bos weer zien?

Welk model is geschikt en met welke lens rijd je met welke weersomstandigheden?

 

Oakley is innovatief ze hebben voor elk type rijder de juiste bril en lens. Maar door dat grote aanbod wil het wel eens lastig zijn om de juiste lens te kiezen. Want welk model is geschikt en met welke lens rijd je met welke weersomstandigheden?
HDO staat voor High Definition Optics, oftewel de bolling van de lens. Deze bolling zorgt ervoor dat de lens altijd gelijk staat aan de bolling van het oog. Hierdoor kan je altijd scherp zien en nooit een vertekend beeld krijgen.
Verder bevatten de lenzen een Plutonite laag zodat de lens nooit zal versplinteren of breken. Oakley heeft dit onder andere getest door een stalen kogeltje met 164 km/h op de lens af te vuren. De lens kon die impact aan zonder te breken.
Hydrophobic coating; dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld regendruppels meteen van de lens afglijden. Het resultaat is een altijd schone lens en goed zicht.
Alle lenzen van Oakley houden 100% UV-straling (zowel UV-A, -B als -C) tegen zodat je ook op de meest zonnige dagen complete bescherming voor je ogen hebt.
Naast de standaard lens heeft Oakley de Iridiumlens. Deze lens heeft een spiegelende Iridium coating. De spiegelende Iridium coating vermindert de schittering van bijvoorbeeld de zee.
De Polarized lenzen bieden bescherming tegen reflecterende oppervlaktes. Daarnaast zorgt de lens ook nog eens voor beter onderscheid van kleuren, zodat je minder snel vermoeide ogen krijgt.
De Photochromatische lens is geschikt voor bijna alle omstandigheden. De lens reageert op de hoeveelheid UV-straling. Als het buiten bewolkt wordt, zal deze lens lichter van kleur worden. Wanneer vervolgens de zon doorbreekt kleurt de lens weer donkerder.
De Prizm lens kan alle kleuren ‘wijzigingen’; zo wordt bij de Road lens het asfalt en de strepen op de weg geaccentueerd en in het bos wordt het bruine pad en het groene gras waar je op rijdt uitgelicht. Hierdoor wordt het beeld rustiger en zie je de belangrijkste details onderweg.
De Prizm lens is er ook nog in Prizm Polarized zodat je het beste hebt van beide werelden. Hoe Prizm precies werkt is het beste te zien foto’s hieronder.

Het O-Matter systeem zorgt ervoor dat het frame super flexibel/schokabsorberend is zodat je het frame altijd goed op je hoofd kan zetten en dat hij ook ten alle tijden goed blijft zitten.
De Unobtainium zweetafstotende neus- en oorstukjes zorgen ervoor dat de bril altijd een goede grip heeft en altijd op dezelfde positie op je hoofd blijft zitten.
Zoek je een lichte fietsbril (door zijn lichtgewicht ook geschikt voor triatlon) met een breed gezichtsveld en de beste bescherming?
De Oakley EV Zero Prizm is een 22 grams lichtgewicht fietsbril zonder frame, hierdoor heb je ook een zo groot mogelijk gezichtsveld zonder beperkingen of blinde hoeken. Het lichtgewicht, maar duurzame frame is gemaakt van het Oakleys eigen O-Matter materiaal. Dit in combinatie met het HDO en Plutonite lens materiaal resulteert in de beste bescherming voor je ogen.

De Radarlock heeft het Switchlock systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de lens veel makkelijker te wisselen is. Het frame heeft ventilatie gaten aan de zijkant van het frame, verder is de vorm van de lens vormgegeven om het zichtveld verder te maximaliseren. Bij de Radarlock krijg je bijna altijd een tweede lens meegeleverd (alleen niet bij de brillen met fotochromatische glazen). Eén lens voor zonnige omstandigheden en eén voor donkere omstandigheden.

De Radar EV is de opvolger van de legendarische Radar, maar dan met een grotere lens waardoor je een beter zicht krijgt.

*Voor de Radar EV & Radarlock zijn er verschillende type lenzen beschikbaar. Zoals de Path en Pitch lens opgenomen. De Path lens is de meest voorkomende lens. Deze lens is wat uitgesneden en hierdoor ideaal als je wat hogere jukbeenderen hebt. De pitch lens is ideaal voor degene met wat lagere of normale jukbeenderen doordat de lens iets boller is dan de Path lens.

*Daarnaast is er ook bij de EV Zero keuze uit twee vormen lenzen. De Path en de Range. Hierbij loopt de Path lens wat smaller af naar achter. De Range heeft een grotere lens die wat verder naar beneden loopt naar achter.

Een fietsbril met breed gezichtsveld; goed ventilatie en maximale veiligheid?

De Jawbreaker is tot stand gekomen tijdens een etentje tussen Marc Cavendish en het designteam van Oakley. Cavendish gaf aan dat hij op zoek was naar een nieuw type bril. Hij wilde de bescherming en de pasvorm van een Racing Jacket, maar dan wel met het lenstype en alle andere gemakken van een Radarlock. Oakley is hiermee aan de slag gegaan en na vele ontwerpen is de Jawbreaker ontstaan. Een bril waarbij het verbeteren en vergroten van je gezichtsveld / ventilatie in combinatie met een maximale veiligheid centraal stond. Dit gecombineerd met de beste eigenschappen van de Racing Jacket en Radarlock resulteert in de ultieme fietsbril.

Kom gerust langs voor advies over de juiste lens en pas het fijnst zittende model voor u. We hebben ook fietsbrillen van Salice en Rogelli vanaf €29,95

Haico Bouma Oudehaske

Hasker Utgongen 7
8465 SJ Oudehaske
Tel: 0513 - 677234

mail naar Haico Bouma


Openingstijden:

Maandag     13:00 - 18:00
Dinsdag   09:00 - 18:00 
Woensdag   09:00 - 18:00 
Donderdag   09:00 - 21:00 
Vrijdag   09:00 - 18:00 
Zaterdag   09:00 - 17:00 
Zondag   GESLOTEN

Haico Bouma Thialf

Pim Mulierstraat 1
8443 DA Heerenveen
0513 - 636 690

mail naar Haico Bouma thialf


Openingstijden:

Maandag   11.00 - 18.00
Dinsdag   11.00 - 22.30
Woensdag   11.00 - 22.30
Donderdag   11.00 - 22.30
Vrijdag   11.00 - 22.30
Zaterdag   09.30 - 16.15
Zondag   09.30 - 16.15