FAQ

Kan ik mijn race fiets ook weer inruilen als ik een nieuwe koop?

Op een nieuwe fiets kunnen wij uw huidige fiets inruilen. Om de inruilwaarde te kunnen schatten moeten wij de fiets eerst zien. Het beste kunt u hiervoor langskomen zodat we beide niet voor verrassingen komen te staan.

 

Onlangs heb ik bij jullie een paar fietsschoenen gekocht. Hoe kan ik deze het best onderhouden?

Aan fietsschoenen moet je niet te veel doen, afspoelen onder kraan als ze vies zijn (beste is wel om de binnen zool er uit te halen). Tip: Als ze echt erg nat zijn kranten in de schoenen doen en laten drogen, niet bij de verwarming zetten.

 

Wordt de fiets geleverd met garantie?

De nieuwe fietsen worden geleverd met standaard fabrieksgarantie, dit is meestal 2 jaar.

 

 

 

Hoe behandel/was ik mijn fietskleding?

Wassen zonder teleurstellingen

In dit artikel leggen we uit hoe je fietskleding het best kunt wassen, zonder kleurvervaging en kwaliteitsverlies. Over het algemeen geldt dat je fietskleding na gebruik zo snel mogelijk moet wassen, zodat transpiratievocht geen kans krijgt om de stof te beschadigen. Indien je de fietskleding voor de eerste keer wast, kun je het best gebruik maken van handwas in koud water met een vloeibaar fijnwasmiddel voor technische stoffen. Daarmee kun je, indien dit op het waslabel vermeld staat, de fietskleding wassen in de wasmachine. In het waslabel kunt u tevens de maximale temperatuur zien die u moet gebruiken. Meestal is dit 30 graden. Houdt deze temperatuur ook aan, want te hoge temperaturen kunnen uw fietskleding beschadigen. Maak bij het wassen van uw fietskleding nooit gebruik van wasverzachter. Dit leidt tot beschadiging van de stof en breekt de waterafstotende eigenschappen af. Maak voor het drogen van de fietskleding geen gebruik van een wasdroger, maar hang uw fietskleding op in de schaduw om verkleuring door de zon tegen te gaan. Fietskleding mag nooit worden gestreken; de kleding komt al zonder kreukels uit de wasmachine.


Fietsbroek wassen

Door de zeem in de fietsbroek is het erg belangrijk om deze direct na gebruik te wassen. De zeem wordt bij niet wassen namelijk een brandhaard van bacterieën en dit kan leiden tot irritatie van de huid. Ook achtergebleven resten wasmiddel kunnen tot irritatie leiden. Spoel de fietsbroek na het wassen daarom goed uit. Ook hier geldt dat er geen wasverzachter mag worden gebruikt en dat drogen in de wasdroger niet goed is voor de kwaliteit.


Fietshandschoenen wassen

Indien je fietshandschoenen wilt wassen, dan kun je hier het beste een waszak voor gebruiken. Zorg dat de klittenbandsluitingen op elkaar zitten omdat dit anders pellen op de kleding kan veroorzaken. Voor alle kleding geldt: doe ritsen en klittenbandsluitingen dicht. Zitten er veel klittenbandsluitingen aan uw kleding (zoals bijvoorbeeld bij baggy’s)? Gebruik dan een waszak. 

Voor alle verschillende fietskledingstukken geldt in ieder geval dat handwas met weinig wasmiddel altijd beter is voor de kwaliteit van je kleding op langere termijn dan wassen in een wasmachine.